Brutarul, fabrică pâine şi produse de panificaţie prin transformarea făinii şi a adaosurilor respective.
Patiserul, prepară în laborator sau în unităţile industrializate, produsele de patiserie în vederea comercializării.
După ce recepţio...
Ocupaţia de laborant este specifică mai multor sectoare de activitate. Laborantul în construcţii însă îşi desfăşoară exclusiv activitatea în sectorul de construcţii.
Ocupaţia presupune competenţe referitoare la particularităţile biologice ale animalelor şi abilităţi
practice privind cazarea, furajarea, îngrijirea diferenţiată în funcţie de specie şi dotare, evacuarea dejecţiilor,
menţinerea condiţiilo...
Ocupaţia de laborant este specifică mai multor sectoare de activitate. Laborantul în construcţii însă îşi desfăşoară exclusiv activitatea în sectorul de construcţii.
Brutarul, fabrică pâine şi produse de panificaţie prin transformarea făinii şi a adaosurilor respective.
Patiserul, prepară în laborator sau în unităţile industrializate, produsele de patiserie în vederea comercializării.
După ce recepţio...
Lucrătorul calificat în cultura plantelor se ocupă cu activitățile de producere a legumelor, fructelor, florilor și viței de vie pentru a asigura satisfacerea nevoilor sporite de consum ale populației, cât și pentru a valorifica superior pa...
Crescătorii de animale se ocupă cu creşterea şi îngrijirea: bovinelor, porcinelor, caprinelor, cabalinelor şi altor specii, a pasărilor de curte, obţinerea diferitelor tipuri de produse animaliere, depozitarea şi prelucrarea acestora.
Ocupaţia se aplică maseur-ului şi presupune o sferă largă de competenţe pentru desfăşurarea activităţii, şi
anume asigurarea condiţiilor igienico-sanitare în cabinetul de masaj şi personale, autopregătirea în vederea
efectuării masajelor,...